Svet dišečih sveč, ki vpliva na naše razpoloženje

By admin on 26/01/2021 0

Dišeče sveče v dom vnesejo toplino in lahko zelo pozitivno vplivajo tudi na naše razpoloženje. Vonj je eno naših glavnih čutil in poseben poletni vonj nas lahko spomni na potovanje po tropskih krajih, topel vonj na udobje doma in domače kuhinje.

Zanimivo je tudi, kako močno se ljudje identificiramo z vonji, saj veste, nekateri so bolj za sveže vonje, nekateri za cvetlične, nekateri za sladko-tople. Izbira dišeče svečke je torej pomembna in tudi precej osebna stvar. Na Rebamboo obožujemo dišeče sveče, zato smo poskrbeli za res pester izbor vonjev, kjer boste tudi vi našli tisto »pravo«.

Tokrat predstavljamo sveče ameriške znamke Our Own Candle Company. Njihove posebnosti so:

  • Patentiran sistem stenja (brez svinca!), zaradi česar sveča pogori čisto do konca, brez ostanka voska po robovih kozarca
  • Raznolikost vonjev: v ponudbi imamo več kot 35 različnih vonjev, ki dišijo od začetka, pa do konca gorenja
  • Kvaliteta in trajnost: želeli so ustvariti kakovostno svečo, s poudarkom na trajnostnem vidiku – vlita je v steklene kozarčke, ki se jih lahko ponovno uporabi. Velike kozarce lahko uporabite za limonade in domače napitke, majhne kozarčke pa za shranjevanje začimb. Uporabili so sojin vosek, ki je bolj trajnosten ter gori zelo čisto, brez dima.
  • Super cena: kar nekaj podobnih ponudnikov se je bolj kot na samo kakovost sveče, usmerila v sam izgled sveče, medtem ko so pri Our Own Candle Company največjo pozornost namenili kakovosti izdelavi, lastnosti gorenja in odličnemu vonju. Prav zaradi tega imajo njihove sveče, ki gorijo kar do 100 ur, izjemno ceno!

Izbor naših najljubših vonjev:

FRANCOSKA VANILIJA: klasičen, topel vonj po burbonski vaniliji in sveča, ki je vsekakor prodajni hit, saj z njo težko zgrešite. Obožujemo jo, ker je popolna za domače razvajanje, romantično večerjo ali ob sproščujoči kopeli. Vonj je srednje intenziven.

 

 

KUMARA & MELONA: če iščete unikaten vonj, je to vsekakor to! Ko smo prič slišali za to kombinacijo, nas sploh ni prepričala, da bi jo preizkusili, saj se nam je zdelo nemogoče, da res diši. Sveže-sladkoben vonj, srednje intenziven popoln za pomad in poletje. Popelje nas v čas poletja, druženja s prijatelji in zabave ob bazenu.

 

INGVERJEVI PIŠKOTI & VANILIJA: vonj, ki nas spomni na praznike, druženje z najbližjimi, praznično peko. Topel in intenziven vonj, ki pričara toplino in domačnost. Je med top 5 prodajnimi svečami v zimskih mesecih.

 

 

BOROVNIČEVA PITA: borovničeve pite sicer ne znamo speči, ampak zagotovo lahko s to svečo vse naše sosede prepričamo, da pečemo skoraj vsak teden! Avtentičen vonj po topli borovničevi piti, prava klasika med vonji za dom. Intenziven toplo-sladek vonj.

 

TOSKANSKI VINOGRAD: dolge zavite ceste, posestvo, obdano z vinogradi ter bazen, ob katerem srkate kozarec Chiantija. Če si tole z lahkoto vizualizirate, potem je Tuscan Vineyard popolna sveča za vas! Intenziven in unikaten vonj po grozdju vas bo popeljal med vinograde.

 

Vsa ponudba dišečih sveč: TUKAJ

 

Fotografije: Unsplash.com in Rebamboo

Komentiraj
Deli: