Kampiranje

By admin on 13/09/2021 0

Poletje že diha z zadnjimi vzdihljaji, kar pa za nas le pomeni, da se bliža nov (zelo lep!) letni čas – jesen! Veselimo se barvanja listov, nabiranja kostanja, gob in drugih gozdnih dobrot, ponovnega uživanja v toplih napitkih, izbiranja jesenske garderobe puloverjev… toliko lepih stvari prihaja, ki predstavljajo nežno tranzicijo, polno barv, v zimske dni.

Vsekakor je še prehitro, da bi govorili o zimi, saj narava ponuja še kar nekaj trenutkov za uživanje v toplem soncu, s tem pa mislimo tudi na preživljanje noči v šotoru, avtodomu, mogoče na gorski koči ali pa v obmorski prikolici. Vse našteto ima pred bivanjem v hotelski sobi nek poseben čar, z mogoče malo več ‘znajdi se sam’ mentalitete in povezanosti z naravo. Da pa lahko sploh preživimo v šotoru, avtodomu, koči, prikolici, oziroma v čemurkoli, ki je odmaknjeno stran od gosto poseljenih mestnih centrov in vsega luksuza, ki ga ponujajo domovi in hoteli, pa moramo v naprej malo več razmišljati in se pripraviti.

Pomembno je, da se za tovrstno bivanje v naravi ‘oborožimo’ s pravimi produkti, ki so vsestranski, namenjeni večkratni uporabi, predvsem pa so okolju prijazni in narave zato dodatno ne obremenjujejo. Da bi vam olajšali delo in razmislek, smo vam pripravili nekakšen ‘must have’ seznam taborniških pripomočkov, ki poskrbijo za ugodno bivanje v naravi.

Prvi na našem seznamu je karabin s priborom iz bambusa, ki se lahko pripne tudi na nahrbtnik in se vzame na pot, odlično pa se poda s povoskanimi krpicami Beezeeb, ki so namenjene večkratni uporabi za shranjevanje in zavijanje hrane oziroma malice. Ne glede na to, kakšno vrsto bivanja si izberemo, nam vedno pride prav naravno in ekološko univerzalno čistilo Odori z vonjem poprove mete, ki je za povrhu vsega še biorazgradljivo. Za konec pa proglasimo še našega favorita med materiali posod – bambus! Posode iz bambusa so naravnost najbolj hvaležna stvar, ki jo lahko vzamemo s seboj v naravo, saj so biorazgradljive, naravi prijazne, namenjeni večkratni uporabi, za razliko od stekla in keramike pa so še zelo trpežne in težko uničljive. Aja, pa smo omenili, kako zelo luštkane so? 🙂

Veselo bivanje v naravi vam želimo! Za konec pa še en prijazen nasvet: vedno s seboj vzemite sredstvo proti komarjem in dodatna oblačila, saj nikoli ne veste kdaj vas preseneti mrzla noč, nevihta ali huda vročina! 🙂

 

Pripravila: Neja Zupan

Komentiraj
Deli: