Food Wrap povoščene krpice za lepše okolje

By admin on 29/10/2020 0

Si tudi vi želite bolj »zelenega« doma? Potem lahko začnete kar pri zmanjševanju uporabe plastike v gospodinjstvu. Slovenska znamka BeeZeeB izdeluje povoščene krpice, ki so okoljsko prijazna alternativa plastični foliji. Za pestro ponudbo barvitih izdelkov stoji Irena Prezelj.

Veliko odličnih podjetniških idej nastane ravno zaradi reševanja nekega problema in Irena si je prizadevala, da bi zmanjšala uporabo plastike v svojem gospodinjstvu, zato je sama šivala vrečke za nakupovanje, kasneje pa je naletela na povoščene krpice tujih proizvajalcev. In tako se je na začetku lotila izdelave krpic kar sama, pomagala si je z izobraževanji na spletu, deloma ji je bil poznan tudi material, saj se je pred tem ukvarjala s svečarstvom, vendar jo je motilo, da je svečarstvo velik onesnaževalec okolja.

Povoščene krpice za shranjevanje živil so v tujini že dobro poznane, mi pa smo izredno veseli, da smo se povezali z Ireno in njeno znamko BeeZeeB ter lahko tako ponudimo pester izbor kakovostnih, slovenskih in ročno izdelanih krpic tudi na Rebamboo.com.

Za vse tiste, ki se sprašujete, kako se krpice uporabljajo, smo pripravili nekaj napotkov. Ker tudi sami želimo preizkusiti vse izdelke, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini, smo seveda preizkusili tudi Food wrape in Food pockete in lahko rečemo, da v naši Rebamboo kuhinji že nekaj mesecev ni več plastične in aluminijaste folije #rebambooapproved.

Kaj sploh so povoščene krpice in iz česa so narejene?

Povoščene krpice služijo za shranjevanje živil in uspešno nadomeščajo plastično folijo. Uporabite jih za zavijanje sendvičev, polovičk čebule, avokada, zavijanje ali shranjevanje kruha, shranjevanje solate, pokrivanje raznih skled in skledic. Krpice so narejene iz bombažnega blaga z eko certifikatom ter povoščene s čistim čebeljim voskom, ki mu ustvarjalka doda smrekovo smolo iz slovenskih gozdov in bio jojobino olje.

Se jih lahko čisti?

Ja, krpice se lahko opere pod vodo, lahko se jih očisti tudi z blago mešanico detergenta.

Kako dolgo jih lahko uporabljamo in kdaj je čas za menjavo?

Po kakšnem letu ali dveh, odvisno od pogostosti uporabe, ko se nam bo zdela krpica že zelo izrabljena, je čas za nakup novih. Stare krpice lahko odvržemo med biološke odpadke, ali iz njih izdelamo baklo, tako da krpico tesno ovijemo okoli lesene palice in prižgemo.

Kako “osvežimo” krpice, ki so zelo prepognjene?

Krpice je priporočljivo večkrat malo osvežiti. To najbolj učinkovito naredimo tako, da krpico položimo na peki papir, prekrijem z drugim peki papirjem in dobro povaljamo z valjarjem. Če želimo to narediti še bolj učinkovito, lahko krpico pred valjanjem dobro segrejemo s sušilcem za lase.

Rebamboo-jevci jih damo kar med dve brisači in jih na hitro polikamo z le rahlo toplim likalnikom (ne vročim!).

Kako pravilno hraniti krpice (zvite, zložene) – kaj se priporoča?

Pri shranjevanju ni nobenega pravila. Pomembno je, da so krpice pred shranjevanjem očiščene in suhe. Jaz jih zvijem in imam na kuhinjskem pultu, tako jih imam ves čas pri roki. Če pa nimate dovolj prostora so lahko tudi zložene in pospravljene v kakšnem predalu. Kakor dovoljuje prostor v vaši kuhinji.

Oglejte si vse FOOD WRAPE in FOOD POCKETE v naši ponudbi.

Komentiraj
Deli: